Jubileum & Co

Lilla Harrie Valskvarn anlitade mig i samband med förberedelserna kring deras 500 års jubileum i maj 2009. Jag kom med olika idéförslag och stod för formgivningen av ett antal produkter. Som exempel kan nämnas inbjudningskortet till festen, ett svarskort, bok illustrationer, bokomslag, olika julkort med mera.

Till konferensrummet målade jag en tavla i olja på duk (i formatet 1,40 x1,00 m). Temat för målningen var ”Transport genom tiderna”. Det var ett härligt projekt och en spännande utmaning!

Hushållningssällskapet Malmöhus, 200 års jubileum

Det blev en hel serie illustrationer. Tanke var att illustrera historiska högt punkten som skulle sedan tryckas som: Roll-ups , olika häften bland annat till Borgeby Fältdagar, mässor, etc . Illustrationer ramades in till huvudkontoret.

Tidskrift omslag till Skånska Landbruk jubileums nummer, affisch, med mera.

Lantbruksmuseet i Alnarp 100 års jubileum

Blev affisch, bokomslag, inbjudan, webb illustration samt en stiliserad stork som skulle placeras vid varje föremål som hade sitt ursprung från den Baltiska Utställningen tid.

Jag valde att inspirera mig av Jugendstil sirliga formen som hade då sin höga punkt i början av 1900 talet. Den då ny byggt museet placerades tillsammans med några flygande storkar.

E. Norlind är konstnär som utförde 1914 affisch till Baltiska utställningen och hans storkar hade stor betydelse i hans i hans bild. Att själv använda flygande storkar blev ett sätt för mig att göra den historiskkoppling mellan då och nu i och med det var en jubileum illustration.

Copyright © Mireille Mooij | Design och webmaster Eriks Webbservice